هدف از این تحقیق بررسی تعریف کارایی و انواع آن با فرمت docx در قالب 36 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

کارایی

2-4-1 تعریف کارایی

2-4-2 عوامل مؤثر در کارایی

2-4-3 انواع کارایی

2-4-4 ناکارایی

2-4-5 اندازه‌گیری کارایی

2-4-6 رابطه بین صرفه ‌اقتصادی و کارایی

2-4-7 معیارهای کارایی

2-4-8 تدوین معیارهای کارایی

2-4-9 تعیین موانع، مشكلات و مسائل موجود درارزیابی

2-4-10 انواع ارزیابی

2-4-11 روش‌های ارزیابی عملیاتی شرکتها و موسسات

2-4-12 کارایی عملیاتی

منابع

 

 

 

     در دائرة المعارف "علم و تکنولوژی" کارایی به این صورت تعریف شده است: نسبتی که به صورت ستاده به داده ای از نیرو، انرژی یا کار در واحد زمان، و بر حسب درصد بیان می گردد را کارایی گویند(مجیبی وهمكاران،1392،283). کارایی مربوط به اجرای درست كارها در سازمان است؛ یعنی تصمیماتی كه با هدف كاهش هزینه‌ها، افزایش مقدار تولید و بهبود كیفیت محصول اتخاذ می‌شوند. کارایی عبارت است از نسبت بازده واقعی بدست آمده به بازدهی استاندارد و تعیین شده(مورد انتظار) یا نسبت مقدار كاری كه انجام می‌شود به مقدار كاری كه باید انجام شود(طاهری، 1378).

 

 

 

     از جمله مقیاس‌هایی كه برای تعریف و ارزیابی بهره‌وری ارائه شده‌اند، مقیاس‌های کارایی هستند. مقیاس‌های کارایی، نهاده‌ها یا منابع یك سازمان را با كالاها و خدمات نهایی كه تولید می‌شوند، مقایسه می‌كنند(پیمان، 1374).  کارایی به نسبت كمیت خدمات و تولیدات ارائه شده به هزینه مالی یا نیروی كار كه برای ارائه آنها لازم است اشاره دارد. با این حال این مقیاس و شیوه ‌اند‌ازه‌گیری بهره‌وری، میزان رضایت مشتری یا میزان دسترسی به هدف مطلوب را اندازه نمی‌گیرد. برای مثال مقیاس‌های کارایی نسبت تعداد افراد درمان ‌شده را به نفر ساعت كار پزشكان نشان می‌دهد؛ حال آنكه مقیاس‌های اثربخشی طوری طراحی شده‌اند كه نشان ‌دهند؛ از كل بیماران تحت درمان چه تعداد در معالجه موفق بوده‌اند.‌(ابطحی، 1372)